Szcientológia – a pénzcsináló szekta

 

Úgy hirdeti magát, mint egy hit és egy egyház, de valójában nem más mint egy hatalmas üzlet, ami megfogja az olyan idiótákat, mint Tom Cruise & co. Egy ismert sci-fi író alapította, L. Ron Hubbard és nem más mint a jó öreg, évezredek óta bevált emberhülyítésen alapuló egyik pénzszerzési technika újraélesztése. Mert ha egy dolog kifogyhatatlan nyersanyag ezen a világon, akkor az az emberi hülyeség.

Hogy mi is a lényege ennek az egésznek? A hívek fizetős tanfolyamokra járnak, abban a reményben, hogy meglelik önmagukat, okosabbak meg bölcsebbek lesznek. A tanfolyamok elvégzésével magasabb szintre lépnek, ahol újabb tanfolyamok, borsósabb összegért várják a már megpuhított agyakat. Mert az egész nem más mint üres szöveg egy jó manipulációs környezetbe ágyazva. A célja pedig az, hogy minél több pénzt szedjen ki az emberekből.

A szcientológia egyháza nem más mint egy pénzéhes és gátlástalan emberek által üzemeltetett szekta, melynek egyetlen célja az, hogy vezetői minél nagyobb vagyonra és hatalomra tegyenek szert.

Akit behatóbban érdekel a téma, az rengeteg információt kaphat itt: Operation Clumbake, illetve a wikipedia-n.

Captain B.

~ Szerző: captainb - április 4, 2007.

6 hozzászólás to “Szcientológia – a pénzcsináló szekta”

  1. Helyes. Előbb utóbb én is megírtam volna. Kicsit talán kibővítve meg is fogom egyszer. A másik csel az náluk, hogy nagyon sok egyébként értelmes dolgot állandóan lekoppintanak a különböző fejlödő tudományokból, és maguk tanaiként tanítják: marketing, menedzsment, pszihológia, kommunikáció, szociológia. Hubbard is ezt csinálta. összemásolt minden szart, aztán egy szép rendszerbe rakta. Ezt ma meg MLM típusu rendszerben értékesítik, általában egyházi jogi személy alá bújtatva. Bár van mikor konzulting céget használnak.

  2. http://www.remalom.blog.hu szinte harom napom ment ra, amig elolvastam. bar keves a bejegyzes, sok a komment es meg tobb a link. olyanok is irnak, akik mar kileptek. ha erdekel melyebben, ajanlom figyelmedbe.

  3. Én e szcientológiáról írtam egyszer egy vizsgához a vallás-szociológia dolgozatomat. Székelyudvarhelyen készítettem interjúkat a központjukban, végignéztem filmeket, történetet, szimbólumokat. Valóban számtalan elem van egybegyúrva, egy csipetnyi kelet, egy kiskanál agykontroll. Az a szomorú számomra ezekben, h teljesen néha teljesen jó arcok és emberek állnak be az ernyője alá. Végülis, mindenki azt csinál amit akar..

  4. Ez már vicc, ami a szcientologia körül van. Lenkeiék jól megszedik magukat. Én meg inkább elmegyek vitamincsomagot nyerni ide: http://www.vitaminbank.hu/sablon/nyeremenyjatek.php

  5. Annyira útálom a szciseket, ufók, xenúk a galaktikus királyban hívők, kik ezek úristen, hogy lehet ebben hinni? Bemegyek a tanfolyamokra, és hogy hiszem el, ami a könyvbe le van írva??? Ezt nem értem. Nem jobb rendes templomba járni, inkább? Haború kéne!

  6. A szentolodzsi prima, és kíváló ne becsmérelje senki…… csak nem ide való. hanem az USA-ba. Persze addigra mi is fogyasztói,média robotok leszünk és akkor nekünk is prima lesz. A folyamat ezer éve be van járatva. Van egy tag aki tud valami, mükődik, és akkor kicsinálják eltűnteik, persze előtte a jogokat átadja.meg minden. Ezért van az, hogy a lényeget csak szóban adja át a mester. nem lenne rossz. a fizetés is erre a szintre emelkedne…mondjuk egy heti bérből ami persze 8 órás bőven ki telne egy méregtelenitőre….. mersze a szentolodzsi már a bildreberg kezében van..és az illumináti írányitja… van pár ember akik nagyon nehezen de végül is sikerrel szabadultak a tébolyból. Lehet világ uralom lesz. az új vallás a földön….. nekem a lelkészi pálya tetszik a többi meg hokuszpók…….! De aki ismeri a sci-fi álneveit az élvezi, a regényeiben többet meg lehet tudni mint az egyházában. Olyan regényei vannak, hogy kész lesz az ember, nem kell a szientolódzsiba menni. Csillaghajó…. szószóló. kényszerleszállás…. stb…

Hozzászólás