Faszkivan ezzel az országgal.

Máma eljött az elnök a parlamentbe beszélni meg minden. A poén: a teremben több a fotós mint a politikus. Mindenki okosan jegyzetelt. Az elnök meg beszélt. Mert azt tudnak. Beszélni és vitatkozni. És mosolyogni a sajtónak. És pózolni az EU-nak.

Aztán meg papok jelentkeznek EUs parlamenternek. Hát mindenki megkergült ebben az országban? Kíváncsi vagyok meg lesz neki a kétszázezer szavazat…

És akkor még mindig ott van az ország bohóca, Becali bátyám, aki akkora ökör, hogy már tisztelni lehet, hogy így irányítja a médiát.

Pénz mozgat mindent. Mindent. Egy kurva döntést nem tudnak hozni az emberek, hogy ne a pénz álljon a középpontban, hanem a racionális gondolkozás, a konstruktív hozzáállás.

Mikor lehetek majd én is büszke arra az országra amiben élek? Mikor érünk el valamit itt is? Mindenki csak az évszázados múltat emlegeti, de azt is csak azért mert már jó messze van és végig lehet hazudni az egészet.

the6er

~ Szerző: the6er - február 14, 2007.

Egy hozzászólás to “Faszkivan ezzel az országgal.”

  1. BECALI = CEL MAI MARE (B)OIER DIN ROMÂNIA :D.

    Kellenek az ilyen gondolatok is egy naplóba, csak ne hagyd hogy elszomorítsák a napod. Ez van… Altar: “La noi totu’ e posibil, da’ să schimbi ceva e aproape imposibil!”

    Ja, és ne hagyd, hogy megdögöljön a szomszéd kecskéje, mert akkor kiváltál a többiektől ;).

Hozzászólás