Fenébe is, ha már van technológia, használjuk ki

A hosszú vakációról való visszatérésemet és visszarázódásomat a szokásos mindennapokba nagyban előremozdította a “Cazier” megszerzésének folyamata. Ami leginkább megmozgatta a fantáziámat az az volt, hogy egy ilyen banális folyamatot milyen nagy felhajtás vesz körül.

Ahhoz, hogy kivehesd a kis jelentést, szükséget van egy, a postáról beszerezhető 1 lejes okmánybélyegre, illetve egy kérdőív kitöltésére. Ezen esetben 3 napos várakozási időnek nézel elébe. Ha viszont leperkálsz még 5 lejt, akkor helyben megkaphatod a papírt. A poén ebben csak az, hogy ugyanúgy felvesznek a rendszerbe ha nem fizetsz extrán, csak a két másodperces nyomtatást nem kell kivárnod, mivel az egész csak ennyibe kerül. Ez az öt lej pedig nem az ő plussz munkájuk megfizetésére van, hanem csak olcsó pénzgyűjtési trükk.

Ami a kérdőív kitöltését illeti, egy teljesen felesleges időpocsékolás. Hogy miért? Azért, mert:

1. a személyidről kell mindent felmásolni rá

2. ezek mind olyan adatok, amik nekik a rendszerükben már megvan és amit elő tudnak hívni a CNP-d begépelésével.

3. Senki se olvassa el a kérdőívet. A néni csak a CNP-t gépeli be a gépébe, amit a személyiről is leolvashat, hisz azt is oda kell add.

Minek gyűjtik hát a papírokat tonnaszámra, amikor már ők is beléptek a számítógépes rendszerek korszakába?

A legjobb egy olyan kis automata lenne, ami leolvasna egy kódot a személyiről, mint egy bankkártyáról és nyomtatná is az igazolást. Talán lenne hely benne pénzbedobálásra is, hogy ne bőgjenek a rendőrök se, hogy elsorvadnak a pénzhiánytól. Fenébe is, ha már van technológia, használjuk ki.

p146

 

~ Szerző: p146 - szeptember 13, 2007.

2 hozzászólás to “Fenébe is, ha már van technológia, használjuk ki”

  1. olyan automata kellene, amelyik a csipp leolvasása után szükség esetén odabilincseli az illetőt (juj, de kegyetlen vagyok… nomen est omen).

  2. Aki tudja, hogy vaj van a fején, nem megy ilyen helyre.

Hozzászólás